U Novom Sadu obeležen Dan pobede nad fašizmom

47

Povodom obeležavanja 9. maja- Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu,  gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, položio je cveće na Spomen groblju. „ Danas se sećamo svih onih koji su svoje živote založili za slobodu našeg grada i naše otadžbine, države Srbije“ , izjavio je gradonačelnik Djurić, čestitavši građanima ovaj veliki i značajan datum iz naše istorije.

Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, obeležen je i  Novom Sadu.  Gradonačelnik Milan Đurić, čestitao je gradjanima 9. maj , veliki i značajan datum iz naše istorije, i  položio je cveće na Spomen groblje i odao počast stradalima za slobodu našeg grada i naše otadžbine, države Srbije. Prvi čovek Novog Sada, istakao je , ovom prilikom, da se „  danas  sećamo svih onih koji su dali  svoje živote da bismo mi danas živeli u slobodi.

Zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem, cveće na Spomen  obeležje stradalima u Drugom svetskom ratu, položili su, pored gradskog odbora SUBNOR-a, i predstavnici Južno bačkog upravnog okruga, organizacija rezerevnih vojnih starešina, i predstavnici Vojske Srbije.