Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić otvorio je manifestaciju „ Sportski dan u bloku“ 

52

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, otvorio je manifestaciju „ Sportski dan u bloku“.  Tradicionalnu  manifestaciju, koja ima za cilj promociju sporta i pravih vrednosti, organizuje novosadska mesna zajednica „ Omladinski pokret.“

U poznatom i, lepo uredjenom, novosadskom kvartu „ Blok“, održana je tradiocionalna manifestacija pod nazivom „ Sport u bloku.“ Manifestacija, koju organizuje mesna zajednica „ Omladinski pokret“ ima za cilj promociju sporta i pravih vrednosti, i lepo i prijatno druženje gradjana, i komšija. Manifestaciju je , svečano otvorio gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, poželevši  učesnicima, sreću i uspeh, i da , pre svega , kako je naveo gradonačelnik,pobedi „ druženje i zajedništvo“, rekao je Milan Đurić- gradonačelnik Novog Sada.

Grad Novi Sad, će ,kako je najavio gradonačelnik Đurić, nastaviti da ulaže u razvoj sporta, kako  profesionalnog, tako i  amaterskog, kao  i u razvoj sportske infrastrukture.

Manifestacija „ Sportski dan u bloku“ , tradiocionalno, više od 20 godina, odražava se uvek oko, praznika,  Djurdjevdana, rekao je Čedo Gromilić- predsednik Saveta MZ Omladinski pokret

Tradicionalni sportski dan u bloku, obeležili su turniru  u malom fudbalu, basketu tri na tri, a najlepši deo programa, svakako su dečje igre. U okviru programa za najmladje organizovan je i poligon spretnosti, kao i edukativne radionice. Odziv građana , kao i prethodnih godina, bio je odličan. Manifestaciji su, pored gradonačelnika Milana Đurića, prisutvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, i član Gradskog veća za sport Ognjen Cvjetićanin, kao i naš slavni sportista, nekadašnji košarkaški reprezentativac, a sada predsednik KK „ Vojvodina“ Željko Rebrača.