Predsednica Gojković uručila ugovore za bolje uslove stanovanja porodicama sa troje ili četvoro dece u Vojvodini

41

Foto: Tanjug

U sklopu Međunarodnog dana porodice, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković uručila je danas ugovore porodicama iz AP Vojvodine sa troje ili četvoro dece, koje su dobile bespovratna sredstva za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja.

Predsednica Gojković je istakla da je reč o konkursu koji je dao izuzetne rezultate u podsticanju rađanja i afirmaciji pronatalitetne politike, kao i poboljšanju demografske strukture u našoj pokrajini.

Čestitajući roditeljima na dobijenim sredstvima, Gojković je ukazala na značaj porodice koja predstavlja važan prioritet Pokrajinske vlade. Naglasivši da upravo danas Dan porodice obeležavaju širom sveta istakla je koliko je ona ključna za razvoj ličnosti i društva u celini.

„Ponosna sam što kao odgovorna izvršna vlast brinemo i na direktan način pomažemo višečlanim porodicama u našoj pokrajini. I ove godine je postojalo veliko interesovanje za učešće na ovom konkursu, a o tome najbolje svedoči podatak da će danas biti potpisani ugovori sa 189 porodica iz cele Pokrajine. Za ovu populacionu meru je ove godine iz pokrajinskog budžeta opredeljeno 250 miliona dinara“, rekla je predsednica Gojković.

Predsednica Gojković je podsetila na to da je od početka realizacije ove mere 2018. godine, sredstva dobilo ukupno 1.135 porodica sa teritorije AP Vojvodine.

„Ova podrška ne ogleda se samo u zameni stolarije, adaptaciji krova ili većem broju kvadrata za vaše stanove i kuće. Veoma je važno da i vi i svi drugi građani Vojvodine znate i verujete da iza vas stoji Pokrajinska vlada, kao garant sigurnijeg i kvalitetnijeg života za svakog pojedinca“, poručila je Gojković.

Maksimalan iznos koji je porodica mogla da dobije za ove namene je milion i po dinara. Novac će za kupovinu nekretnine iskoristiti šest porodica, dok će 183 višečlane porodice ovim sredstvima moći da adaptiraju svoju kuću ili stan.

Pokrajinska vlada izdvaja sredstva i za pomoć nezaposlenim majkama koje rode treće ili četvrto dete, tokom trajanja porodiljskog odsustva, zatim biomedicinsku potpomognutu oplodnju, kao i za materinski dodatak.

Dodeli ugovora u Pokrajinskoj vladi je prisustvovao i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.