Porodicama iz Bačke Palanke Dodeljena bespovratna sredstva za rešavanje stambenog pitanja

62

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić, uručio je ugovore za kupovinu i adaptaciju stambenog prostora , porodicama sa troje i više dece ,sa teritorije opštine Bačka Palanka. Za 23 porodice, resorni sekretarijat izdvojio je 20 miliona dinara.

Porodice, sa teritorije opštine  Bačka Palanka, sa troje ili četvoro dece, dobile su , od Pokrajnske vlade i sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, bespovratna sredstva namenjena za rešavanje stambenog pitanja ili unapredjivanje i adaptaciju stambenog prostora. Za ovu namenu, u ovom ciklusu, za 23 porodice izdvojeno je, iz pokrajinskog budžeta, 20 miliona dinara. Ugovore je korisnicima sredstava uručio pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić.

Pokrajinska vlada je meru populacione politike,kojom se obezbedjuju finanansijska sredstva za pomoć višečlanim porodicama, uvela 2018. godine. Ta, velika i iskrena , podrška i pomoć,prema  rečima ,sekretara Vuletića,nastaviće se i u narednom periodu, rekao je Predrag Vuletić- pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić,  podsetio je na to da je od 2018. godine i početka realizacije mera populacione politike, bespovratna sredstva dobilo ukupno 1.135 porodica sa teritorije AP Vojvodine. Pokrajinska vlada , takodje, izdvaja i značajna sredstva i za pomoć nezaposlenim majkama koje rode treće ili četvrto dete , tokom trajanja porodiljskog odsustva, zatim biomedicinski potpomognutu oplodnju, kao i za materinski dodatak.