MAJA GOJKOVIĆ I NIKOLA SELAKOVIĆ U PARIZU Otvorena izložba "Sport u umetnosti. Umetnost sporta"

21 Jun, 2024
Blog Image

Izložbe „ Sport u umetnosti. Umetnost  spPovodom predstojećih letnjih Olimpijskih igara, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković, zajedno sa ministrom kulture Nikolom Selakovićem, prisustvovala je otvaranju orta“, u Kulturnom centru Srbije u Parizu. Ova, jedinstvena izložba,  prikazuje umetnička dela i predmete, nastale  u periodu od 1858. do 2018. godine.

Ova izložba, prema rečima predsednice vlade AP Vojvodine, Maje Gojković, predstavlja simbiozu sporta i umetnosti, zahvaljujući kojoj će srpsko kulturno nasleđe i sportski uspesi, postati još Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković, povodom predstojećih letnjih Olimpijskih igara ,  zajedno sa ministrom kulture Nikolom Selakovićem, prisustvovala je otvaranju Izložbe “ Sport u umetnosti. Umetnost sporta” , u Kulturnom centru Srbije u Parizu. Ova , jedinstvena izložba, prikazuje umetnička dela i predmete, nastale u periodu od 1858. do 2018.godine. Izložbu su organizovali Galerija Matice srpske u saradnji sa Muzejom Jugoslavije i Muzejom savremene umetnosti Republike Srpske u Banja Luci. vidljiviji evropskoj i svetskoj publici.

Ministar kulture Nikola Selaković, istakao je da će u gradu svetlosti, od otvaranja ove izložbe, svetlo zasijati jače , bojama srpske trobojke, u sjaju predstojećih olimpijskih svečanosti. Tokom posete Parizu, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković, zajedno sa ambasadorkom Srbije u Francuskoj Anom Hrustanović, i predstavnicima kulturnih ustanova iz naše zemlje i Republike Srspke, obišla je i izložbu u Fondaciji “ Luj Viton”u Parizu, koja je predstavila čuveno delo Anrija Matisa- Crveni studio-.