Obnovljena Železnička stanica u Novom Sadu otvorena za putnike

08 Jul, 2024
Blog Image

Ministar gradjevinarstva, saobraćaja  i infrastrukture Goran Vesić, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković i gradonačelnik  Novog Sada Milan Đurić, obišli su potpuno obnovljenu  Železničku stanicu u Novom Sadu, koja je i svečano otvorena za putnike. Kako je ministar Vesić, najavio , do kraja avgusta ili najkasnije početkom septembra , biće završene sve druge stanice na brzoj pruzi izmedju Novog Sada  i Subotice.

Železnička stanica u Novom Sadu,  obnovljena, rekonstruisana prelepo i funkcionalno uređena, od 5. jula je potpuno u funkciji za putnike. Šalteri za prodaju karata su završeni, kao i čekaonice. Radovi na obnovi Železničke stanice u Novom Sadu radjeni su u dve faze, a vrednost radova je 65 miliona evra. Uredjenu Železničku stanicu obišao je Ministar gradjevinarstva, saobraćaja  i infrastrukture Goran Vesić, zajedno sa predsednicom  Pokrajinske vlade Majom  Gojković i gradonačelnikom Novog Sada  Milanom Đurićem. O značaju ovih radova ukazao je, nakon obilaska stanice, ministar Goran Vesić.

Do kraja avgusta ili najkasnije početkom septembra, kako je najavio ministar Vesić, biće završene sve druge stanice na brzoj pruzi izmedju Novog Sada i Subotice.Nakon toga počinju i statičke i dinamičke probe, što će stvoriti uslove za probne vožnje na relaciji izmedju Novog Sada i Subotice, rekao je Goran Vesić.

 Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković izrazila je zadovoljstvo što je železnička stanica u Novom Sadu završena i što će putnici , u ovom , savremenom delu, na moderan, efikasan i bezbedan način da obezbede sebi kartu.

Ovo je veoma važan projekat za Novi Sad. Ovo je samo jedan u nizu projekata koje država finasira u našem gradu, izjavio je, ovom prilikom, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, zahvalivši se resornom ministarstvu  i Pokrajinskoj vladi na podršci projektima koji se realizuju na teritoriji Grada.

Kada bude puštena u saobraćaj brza  pruga do Subotice, kroz železničku stanicu Novi Sad, na dnevnom nivou , prolaziće više od 150 vozova. Broj vozova, kako je najavio ministar Vesić, biće mnogo veći kada bude puštena pruga do Budimpešte, a očekuje se da će ona biti završena 2026. godine, rekao je Milan Đurić gradonačelnik Novog Sada.