Pokrajinski sekretarijat ulaže u stalno unapređenje sistema bezbednosti i kvaliteta naših proizvoda

09 Jul, 2024
Blog Image

- Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam rapisao je konkurs za dodelu sredstava za finansiranje troškova sertifikacije i standardizacije proizvođača jakih alkolholnih pića, kao i za sistem bezbednosti i kvaliteta. Reč je o prvom konkursu iz ove oblasti, za koji je resorni sekretarijat izdvojio blizu milion dinara.

 Pokrajinska vlada je, preko sekretarijata za privredu i turizam, raspisala  konkurs za dodelu sredstava za finansiranje troškova sertifikacije i standardizacije proizvođača jakih alkoholnih pića, kao i za sistem bezbednosti i kvaliteta . Za ovu namenu , iz budžeta Pokrajine, obezbedjeno je blizu milion dinara. Cilj ovog konkursa, je, prema rečima sekretara za privredu i turizam dr Nenada Ivaniševića, stalno unapređenje sistema bezbednosti i kvaliteta  naših proizvoda. Da, svakog dana, kako je naveo sekretar Ivanišević,stalno promovišemo ono što je „ najbolje iz Vojvodine“, što je autentično sa naših prostora.

Predsednik Udruženja voćara i rakijaša „ Vojvoda Stepa“, Milan Ćulibrk, u razgovoru za Dunav televiziju, ukazao je na značaj ovog konkursa.

  • Konkurs za dodelu sredstava za finansiranje troškova sertifikacije i standardizacije proizvođača jakih alkoholnih pića , kao i za sistem bezbednosti i kvaliteta, traje do 9. septembra. Konkurs ,koji je raspisao pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, sprovodiće Društvo za sertifikaciju sistema menadžmenta u Novom Sad, rekao je Milan Ćulibrk- predsednik Udruženja voćara i rakijaša „ Vojvoda Stepa“.